Hieronder vindt u het antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Bij de opname wordt de huidige staat van uw pand schriftelijk en fotografisch vastgelegd. Het uitvoeren van deze opname betekent vaak niet dat er bijzondere risico’s ten aanzien van het werk bestaan, maar is vooral een kwestie van zorgvuldigheid. De opname is voor zowel eigenaren als bewoners van belang.

Tijdens een bouwkundige opname worden bestaande gebreken aan de binnen- en buitenzijde van uw woning fotografisch en tekstueel vastgelegd. Denk hierbij aan  scheuren in wanden en plafond, gebroken tegelwerk enz. Alleen de gebreken die op het oog zichtbaar zijn worden vastgelegd, u hoeft geen meubels o.i.d. te verplaatsen, er worden ook geen persoonlijke bezittingen op de foto gezet.

De opnames en metingen worden door onze opdrachtgevers betaald en zijn kosteloos voor de bewoners..

Neem tijdens kantooruren telefonisch contact met ons op (tel. 040 707 93 70), wij zullen dan in overleg met u kijken naar de mogelijkheden voor eventueel een andere dag en/of ander dagdeel. Ook is er de mogelijkheid om een vaste tijd af te spreken. Doe dit graag zo spoedig mogelijk, zodat dit zoveel mogelijk naar uw wens gedaan kan worden.

U kunt contact met ons opnemen en navragen wie de bouwkundige opname komt uitvoeren. Onze opname-experts kunnen zich te allen tijde legitimeren.

Over het algemeen kunt u een kopie van de rapportage krijgen. Bij een klein aantal projecten komt het voor dat de rapportages ter inzage komen te liggen bij de opdrachtgever. Een kopie van het opnamerapport kunt u via onze website aanvragen via Aanvraag kopie rapportage.

trillingsmeter1hoogteboutEen meetbout wordt aan de onderzijde van de gevel geplaatst, meestal aan de linker- en/of rechterzijde van de voorgevel, op een zo min mogelijk zichtbare plaats. Een meetbout heeft een diameter van ca. 1,5 cm en zal in een voeg geplaatst worden. De meetbout is niet verwijderbaar en is herbruikbaar voor eventuele latere metingen. Voor zover mogelijk zullen wij gebruik maken van bestaande meetbouten. Heeft u bijvoorbeeld een natuurstenen onderzijde van de gevel, dan zullen wij, indien mogelijk, de meetbout daarboven plaatsen.

De werkzaamheden die uitgevoerd worden gebeuren altijd in bepaalde fases/stappen, het kan dus zijn dat ze op het moment bij een ander pand aan het meten zijn dat dichter bij de huidige werkzaamheden ligt. Het kan ook zijn dat wanneer de werkzaamheden bij u voor de deur plaatsvinden dat de meetapparatuur bij een van de buurpanden staat.