BouwRisk introduceert: de BouwRisk bedrijfsfilms!

Datum
14 augustus 2023

Van omwonenden krijgen wij veel vragen omtrent de werkzaamheden die wij gaan uitvoeren. Soms is het best lastig om daar goed en duidelijk antwoord op te geven omdat bewoners er geen beeld bij hebben. Daarom hebben wij onze werkzaamheden laten verfilmen in de BouwRisk bedrijfsfilms. In deze films leggen wij precies uit wat wij bij de omwonenden komen doen en wat we van hen verwachten. Zo zijn zij nóg beter geïnformeerd en weten zij op voorhand precies waar ze aan toe zijn, handig hè?! Tevreden omwonenden dragen uiteindelijk ook bij aan een succesvol bouwproject.

Om onze werkzaamheden uit te kunnen voeren is toestemming en medewerking van bewoners vaak een must. In onze brieven, die wij voorafgaand aan onze werkzaamheden sturen, proberen we zo duidelijk mogelijk uit te leggen welke werkzaamheden wij komen uitvoeren en wat er van de bewoners wordt verwacht. De brief levert vaak toch veel vragen op. Bewoners vragen zich bijvoorbeeld af waar de meetbout wordt geplaatst, hoe wij omgaan met de privacy van de bouwkundige opname of hoe een trillingsmeter aan de gevel wordt bevestigd. Tuurlijk snappen we dat zo’n brief vragen oproept. De hele straat gaat op de schop en er wordt ook nog eens gesproken over risico’s. Wij geven aan dat onze metingen worden uitgevoerd om de eventuele risico’s zoveel mogelijk te beperken. Maar hoe doen we dit nou precies? En hoe zorgen we dat de bewoners overtuigd zijn van het nut van deze metingen?

Omdat alleen een brief vaak niet voldoende informatie geeft kwamen we op het unieke idee om een soort instructievideo’s te maken, speciaal voor bewoners. Voor de uitwerking hiervan hebben we de hulp van TEAM – Live your brand ingeschakeld. Tijdens het eerste gesprek bleek direct dat zij de juiste creativiteit hadden die we zochten om onze werkzaamheden op een duidelijke manier te verfilmen.

In de maanden daarna is het script geschreven, de tekst door onze eigen BouwRisk acteurs veelvuldig doorgenomen en zijn de opnames gemaakt. Daarna was het (lang) wachten op het uiteindelijke resultaat. Maar wat zijn we trots op onze eigen BouwRisk bedrijfsfilms. We hebben op een professionele manier, maar wel een knipoog, onze werkzaamheden verfilmd. Met als doel de bewoner nóg beter te informeren en voor te bereiden de werkzaamheden die wij bij hun in en rondom een huis uitvoeren. Een tevreden bewoner dus, wat wil een opdrachtgever nog meer?

Site by Alsjeblaft!