Schade-afhandeling

BouwRisk is ook uw partner bij schade-afhandeling. Wij werken met experts die NIVRE gecertificeerd zijn dus u kunt rekenen op een betrouwbaar en deugdelijk rapport. Want schade kan ook onverwacht ontstaan. Dan is het prettig samen te werken met ervaren en erkende experts.

Schaderapport

Ondanks alle genomen risicobeperkende en monitoringsmaatregelen, kan schade aan gebouwen in de omgeving tijdens de uitvoering van (bouw)werkzaamheden optreden. In geval van een schademelding komen wij ter plaatse om een tussenopname of eindopname uit te voeren. Indien hieruit blijkt dat er verschillen zijn ontstaan ten opzichte van de bouwkundige vooropname kan een schade-expert worden ingeschakeld.

Door een schade-expert wordt onderzoek gedaan naar de aard en omvang van de schade. De resultaten van de bouwkundige opname, trillingsmetingen en/of deformatiemetingen zijn uitstekend middel om het moment waarop schade is ontstaan vast te stellen Hierbij wordt ook gekeken naar de oorzaak van een schade en naar het verband tussen de geconstateerde schade en de verrichtte werkzaamheden. Het zogeheten causale verband. In de rapportage van de schade-opname wordt een uitspraak gedaan over dit aanwezige verband tussen de waargenomen schade en de werkzaamheden. Ook worden de herstelwerkzaamheden beschreven en daarmee zo nodig de hoogte van het schadebedrag vastgelegd.

Nieuwsgierig naar wat wij voor uw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Site by Alsjeblaft!